,

2D1N – BROMO & IJEN BLUE FLAME TOUR

Rp1.500.000

EAST JAVA TRIP

2DAYS / 1NIGHT

WELCOME TO EAST JAVA!

LET’S EXPLORE ACTIVE VOLCANOS

Places we’ll visit :

Mt. Bromo

Mt. Ijen

EAST JAVA ITINERARY OVERVIEW

Here is an overviews of what we’ll doing as we depart from malang and start our adventure to Bromo & Ijen!

  • Day 1: Sunrise at Mt Bromo (active volcano)
  • Day 2 : Mt Ijen & Return back to Bali

Pick up points :

00.00 – 00.30 Am – Malang

 Location : Your hotel/homestay

  • Once we have picked up everyone, we’ll drive 3hours to Probolinggo to take a Jeep For sunrise to sunrise point.

DAY 1 : Sunrise at Mt Bromo (active volcano)

IMPORTHAN NOTICE :

  • Day 1 we start with wake up call at MIDNIGHT
  • Please make sure you’re rested in advance, if needed. After you’re picked up, there may not be time for a full night’s sleep before we do Bromo jeep tour at least 09.00 am.
  • Every weekend more than 1,000 Jeeps drive this tour.

       Some viewing times may be limited to avoid traffic.

  • 03:00 am – Pick Up

  Jeep driver will pick you up at the meeting point to leave for the Sunrise point.

  • 05:00 am – Sunrise Time!

      Watch the sun rise up from behind the volcano in Penanjakan. You will have 30 minutes to watch the sunrise before we continue on to the crater.

  • 06:00 am – Walk Back to Jeep

        …to continue our trip to Bromo Crater. What should be a short drive, can take up to 1+ Hour if we get stuck in traffic.

  • 06:30 am – Arrive at Mt. Bromo

           You will have 90 minutes to go up, explore & return to the Jeeps. Walking to the top rim can take up to 30 minutes.

  • 09:00 am –  Photo with a Jeep & Breakfast Time

Photo with the Jeep and drive to the our homestay for breakfast

  • 10.00 pm- Drive to Banyuwangi for the  Homestay

(Lunch stop on The way) Takes 8 hours to arrive in our homestay). We’ll arrive in our homestay around 17.00/18.00 PM.

(Dinner will be around at the homestay)

  •  FREE TIME

Please rest when you arrived at the homestay because we going to start he trip early morning for Mt ijen. Thank you

DAY 2 : Mt Ijen & back to Bali

IMPORTANT Notes:

Mt. Ijen – It will be VERY Cold this early in the morning!

        But once we start trekking you will be shedding layers with this intense hike and getting very warm after sunrise.

  • Midnight – 00:30 am – Wake Up!

          Day 2 starts EARLY with a wake-up call at Midnight – 00.30  am.

        Please make sure you were rested in advance if needed (as stated above).

  • 01:00 am – Depart from homestay to Mt. Ijen
  • 01:30am – Arrive at Ijen.

Here we’ll provide snack, coffee & tea before trekking

       This is where you will meet our local trekking guide. (Masks and  Headlamps will be provided for you.)

  • 02:00 am – Start the trekking (this trekking takes 90 minutes to 2 hours trekking)
  • 03.30 – 04.00 am – Time to trek down to the blue flame
  • 07:00 am – (1 – 1.5 hour) Return Trek back down to Paltuding (Ijen parking lot).
  • 08:30 am – Breakfast, (Homestay )
  • 10:00 am – Drive to Bali/Malang/Surabaya

( takes around 7 hours until arrived in first stop in Bali)

  • 17:00 pm – Arrived In Bali

 (start dropping every passenger to their hotline Bali!)

 Drop off in Bali : Lovina/Ubud/Canggu/Seminyak/Kuta. (You can choose your drop off in Bali from one of those places)

Price :

2 Person : 2,5 million /Person

4 -9  Person : 1.5 Million / person

10-15 People : 1,4 Million / Person

Included :

  • Accomodation
  • Hotel/homestayfor 1 night
  • Breakfast& Meals
  • Tickets to all places
  • Jeep tour in Bromo
  • Local guide
  • Snack & water

Excluded :

Personal expenses

Things you have to bring & wear :

Jackets

Trekking shoes

Trekking sandals

Sunscreen

Homestay you’re going to stay

 Farel Homestay/Vivi homestay

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Chat me